خرید سانتریفیوژ آزمایشگاهی
خرید سانتریفیوژ آزمایشگاهی:
در این مقاله قصد داریم به کسانی که قصد خرید سانتریفیوژ آزمایشگاهی دارند، درخصوص انواع سانتریفیوژ اطلاعات کافی دهیم تا مفیدترین مدل را با توجه به نیاز خود انتخاب کنند. پس چنانچه قصد خرید سانتریفیوژ آزمایشگاهی دارید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
تعریف سانتریفیوژ:
سانتریفیوژ دستگاهی است که با استفاده از نیروی گریز از مرکز، اجزای یک محلول را که دانسیته های مختلفی دارند را از هم جدا می کند. سانتریفیوژ یکی از تجهیزات آزمایشگاهی پرکاربرد است که برای جدا سازی سرم ، تهیه ته نشین ادرار ، تهیه فیلترهای فاقد پروتئین و سایر موارد از آن استفاده می شود.
به عبارت دیگر، سانتریفیوژها دستگاهی هستند که برای چرخاندن مواد با سرعت بالا استفاده می شود. دانشمندان معمولاً دستگاه سانتریفیوژ را برای جداسازی ذرات جامد از مایع یا تقسیم مخلوط مایعات به اجزای مختلف آن به کار می گیرند.
روش کار به این صورت است که مخلوط را درون لوله ای به گونه ای قرار می دهند که با چرخیدن دستگاه، به طرف خروج از مرکز حرکت کرده و به حالت افقی قرار می گیرند.
به این صورت که نیروی گریز از مرکز می خواهد که مخلوط را برخلاف مرکز سانتریفیوژ براندو از این نقطه دور کرده و ذرات یا مایع سنگین تر بیشتر به سمت بیرون (یا ته مخلوط) رانده شوند.
زمانی که سانتریفیوژ متوقف می شود، مواد به همین حالت غیر مخلوط باقی می مانند. خون و سایر نمونه های بیولوژیکی را معمولاً به وسیله دستگاه سانتریفیوژ جدا می کنند.
انواع سانتریفیوژ آزمایشگاهی با قیمت مناسب و گارانتی معتبر
سانتریفیوژ 12 شاخه 4500 دور مدل DM0412 ساخت دراگون لب چین
این دستگاه آنالوگ بوده و مجهز به نمایشگر دیجیتال است و بعنوان سانتریفیوژ کلینیکال برای جداسازی خون، پلاسما و سایر کاربردهای ازمایشگاهی با سرعت پایین تر از 4500 مناسب است.
• عملکرد آسان با منوی تصویری و صفحه نمایش آسان و واضح برای خواندن
• سرعت سانتریفیوژ 12 شاخه 4500 دور مدل DM0412 را می توان بصورت RPM/RCF تنظیم کرد
• موتور DC و Brushless بدون نیاز به تعمیر و نگهداری
• عملکرد چرخش سریع با فشار دادن و نگه داشتن کلید پالس
• درب سانتریفیوژ 12 شاخه 4500 دور مدل DM0412 با قابلیت قفل برقی و عملکرد باز شدن خودکار
• باز کردن خودکار قفل درب پس از اجرا
• قابلیت تنظیم زمان ترمز در دو مرحله فقط برای روتور A6-50P
• روتور پلاستیکی بسیار مستحکم، تعادل را برای کار کردن کم نوسان و مداوم تضمین میکند.
• بدنه دارای حفاظ دوگانه مؤثر به ویژه برای ایمن بودن دستگاه روشن و در حال کار
• ترمز ملایم در سرعت های پایین با قابلیت جداسازی بهینه
• سانتریفیوژ 12 شاخه 4500 دور مدل DM0412 دارای علامت CE، cTÜVus و گذراندن و قبولی در تست ضد انفجارتوضیحات بیشتر سانتریفیوژ 6 شاخه 5000 دور مدل DM0506
- محدوده سرعت 300-5000 دور در دقیقه؛
- سرعت روتور را می توان با RPM یا G-force تنظیم و نمایش داد.
- برنامه تعریف شده توسط دستگیره ذخیره می شود و با روشن شدن فعال می شود.
- دو برنامه P1/P2، آسان برای شروع روش با یک کلید.
- تنظیم دو سرعت کاهش سرعت برای برآوردن نیازهای مختلف.
- نمایش پردازش آسان برای خواندن و هشدار صدا.
- آزادسازی خودکار قفل درب پس از اجرا.
- موتور DC بدون جاروبک بدون نیاز به تعمیر و نگهداری.
کاربرد سانتریفیوژ 6 شاخه 5000 دور مدل DM0506
- مناسب برای آزمایشگاه های تشخیص طبی، prp، مطبهای پزشکی و …
- انتخاب رایج در هر کلینیک و آزمایشگاه است.
- کنترل میکروکامپیوتر، موتور براشلس.
- قابل برنامه ریزی و نمایشگر دیجیتال است.
- دارای سوئیچ سرعت/RCF به راحتی.
- دستگاه ایمنی درب، دستگاه ایمنی سرعت، و تشخیص خطا وجود دارد.
- راحتی حلقه مهر و موم شده به GMP.US دارای گواهی FDA.
مشخصات دستگاه سانتریفیوژ PRP یونیورسال
دستگاه سانتریفیوژ PRP یونیورسال ، وسیله ای است که در آزمایشگاه های عمومی برای جداسازی اجزای ترکیب (مخلوط) در مایعات و غیره استفاده می شود.
مکانیسم این دستگاه چرخش حول یک محور ثابت و جداسازی اجزا با استفاده از نیروی گریز از مرکز است.
از سانتریفیوژ PRP یونیورسال در ازمایشگاه ها برای جداسازی انواع سوسپانسیون ها با حداکثر دور 4000 و در مطب های زیبایی و پزشکی و دندان پزشکی برای جداسازی انواع خون و چربی و … استفاده می شود به همین دلیل اصطلاحا به سانتریفیوژ PRP معروف شده است.
مشخصات فنی
- 4000 دور
- 15 سی سی
- تمام دیجیتال
- دارای هد متغیر
- ساخت ایران و دارای یکسال گارانتی
- مناسب ترین قیمت با کیفیت بالا و طراحی زیبا
- قابل استفاده در مطب ها، بیمارستان ها و آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی
سانتریفیوژ آیکا مدل GL یک وسیله آزمایشگاهی و صنعتی است که جداسازی مایعات، گاز و اجرای جامد محلول ها را بر اساس چگالی آنها، انجام می دهد.
جداسازی با چرخش یک روتور حاوی لولههای نمونه با سرعت بالا حاصل میشود. نیروی گریز از مرکز مواد سنگینتر را به سمت خارج از مرکز روتور هدایت میکند.
سانتریفیوژ آیکا مدل GL در اکثر آزمایشگاههای دانشگاهی،کلینیکی و تحقیقاتی یافت میشود
مشخصات فنی میکروفیوژ 8 شاخه مدل D1008
- ساخت کمپانی دی لب – دراگون ( DLAB – Dragon Lab )
- تولید کشور چین
- مدل : D1008
- حداکثر سرعت میکروفیوژ 8 شاخه مدل D1008 : 7000 دور در دقیقه
- عملکرد پیوسته و متداوم
- سطح آلودگی صدا ( نویز ) : کمتر از 45 دسی بل
- ابعاد : 160*170*122 میلی متر
- وزن : 0.5 کیلوگرم
- میکروفیوژ 8 شاخه مدل D1008 یک مینی سانتریفیوژ آزمایشگاهی است که برای کارهایی مانند میکروفیلتراسیون و اسپین داون سریع مناسب است. این سانتریفیوژ دارای ویژگیهای زیر است:
- شروع و ایست حرکت تنها با یک دکمه : با بستن در، سرعت چرخش تا 7000 دور در دقیقه را تنظیم میکند.
- عملکرد بسیار بیصدا (سطح نویز ≤ 45 دسیبل).
- تنظیم سرعت لحظه جهت حصول به دور مشخص و تثبیت در آن
- روتور ایمن، دارای قفل کلمپ: قابل استفاده با روتورهای 2 میکرولیتری × 8 و PCR 8 × 4.
- تغییر سریع روتور بدون نیاز به ابزار خاص و تنها با دست .
کاربرد سانتریفیوژ آزمایشگاهی
پیش از اینکه درمورد خرید سانتریفیوژ آزمایشگاهی صحبت کنیم، بهتر است با کاربرد و عملکرد سانتریفیوژ آشنا شوید.
سانتریفیوژها برای جدا کردن ذرات از محیط مایع به وسیله رسوب دادن آنها مورد استفاده قرار می گیرند. اساس فیزیکی جداسازی اعمال نیروی گریز از مرکز بر ذرات در حال دوران است که با شعاع میدان دوران و سرعت دوران نسبت مستقیمی دارد.
ذرات سنگین تر زودتر رسوب کرده و سایر ذرات برحسب وزن مخصوص خود رسوب می کنند. سانتریفیوژی که شعاع کمتری داشته باشد، باید نسبت به سانتریفیوژی که شعاع بیشتری دارد، با سرعت بیشتری چرخیده تا همان نیروی سانتریفیوژ نسبی را به وجود آورد.
هرچه شعاع چرخش یک سانتریفیوژ بیشتر باشد، سرعت ته نشین شدن ذرات نیز بیشتر می شود. سانتریفیوژ کردن بر مبنای نیروی گریز از مرکز، دوران حول یک نقطه ثابت و وارد کردن فشار بر روی فازهای مختلف یک مخلوط انجام می شود. مخلوط مذکور می تواند به شکل گاز، مایع و یا ترکیبی از هر دو باشد.
سانتریفیوژهای آزمایشگاهی ، دستگاه هایی هستند که به کمک نیروی چرخش دورانی الکتروموتور باعث ته نشین شدن مواد مختلف یک مخلوط یا محلول بر مبنای اختلاف وزن مولکولی آنها می شود.
اگر این دستگاه مجهز به شاخک های نگهدارنده لوله باشد، آن را سانتریفیوژ معمولی و اگر مجهز به دیسک یا صفحه دایره ای شکل مخصوص جاگذاری لوله های موئین باشد آن را سانتریفیوژ میکرو یا هماتوکریت گویند.
بنابراین مبنای اصلی سانتریفیوژ اصل گریز از مرکز است. در حقیقت سانتریفیوژ به کمک نیروی گریز از مرکز، ذرات سوسپانسیون را از مایع آن جدا می کند.
همچنین می تواند سبب جداسازی دو مایع با تراکم مختلف شود. این مایعات می توانند مایعات بدن باشند مانند خون ، سم و ادرار.
انواع سانتریفیوژها
حال که با کاربرد سانتریفیوژ آشنا شدیم، بد نیست تا درخصوص انواع سانتریفیوژها اطلاعات کسب کنیم. تا بتوانیم برای خرید سانتریفیوژ آزمایشگاهی بهترین انتخاب رو داشته باشید.
سانتریفیوژهای زاویه ثابت :
در سانتریفیوژهای زاویه ثابت، لوله ها در یک زاویه ثابت قرار گرفته و با همین زاویه چرخیده و به سرعت بالایی هم می رسد.
به گونه ای که head در زاویه ای بین 40-25 درجه ثابت قرار می گیرد( مثل سروفیوژ ). در این نوع سانتریفیوژ ، رسوب به صورت مورب در دیواره لوله قرار گرفته و از نوع رسوب loose است.
سانتریفیوژهای افقی:
سانتریفیوژهای با جا لوله ای متحرک که سبب چرخش لوله ها و تغییر موقعیت آنها از عمودی به افقی می گردد. در این نوع سانتریفیوژ رسوب در ته لوله packed و محکم است و رسوب از نوع Firm است.
هنگام کار با سانتریفیوژها به دلیل حرکت موتور آن، سبب تولید حرارت شده و به ازای هر 10 دقیقه سانتریفیوژ ، دمای داخل آن تا 5 درجه سانتیگراد افزایش می یابد. به وجود آمدن حرارت بستگی به دور (rpm)، زمان چرخش و طرح قسمت چرخنده (rotor) دارد.
این افزایش حرارت سبب همولیز و تبخیر نمونه یا محلولها می شود، برای سانتریفیوژ کردن موادی که نسبت به افزایش دما حساسند، توصیه می شود از سانتریفیوژ یخچال دار استفاده شود. ( مثل فرآورده های خونی blood product و آزمایش RIM )
اولترا سانتریفیوژها :
نوعی از سانتریفیوژ است که جزء دسته Fixed Angles است. سرعت آنها بسیار بالاست ، مثلاً 200,000 rpm . برای جدا کردن لیپوپروتئین ها و رسپتور اسی (receptor assay ) ضمائم سلولی و رفع کدورت سرم های کدر، برای اندازه گیری الکترولیت ها و سایر تستها از این نوع سانتریفیوژ استفاده می شود.
به طور کلی انواع سانتریفیوژ آزمایشگاهی عبارتند از :
- جدا سازی دو محلول از هم
- تهیه فیلترهای فاقد پروتئین ( صاف شده )
- جدا سازی ذرات از محلول بر مبنای وزن مخصوص
- تهیه سدیمان ( ته نشین ) کامل ادرار و سیتولوژی مایعات دیگر بدن
- جدا سازی سرم و پلاسما از گلبول ها
تقسیم بندی انواع سانتریفیوژ:
برای خرید سانتریفیوژ آزمایشگاهی، لازم است تا با تقسیم بندی انواع آن آشنا شوید.
الف – تقسیم بندی براساس سرعت:
- سانتریفیوژهای با دور بالا
- سانتریفیوژهای با دور پایین
- اولترا سانتریفیوژها
در سانتریفیوژهای با دور بالا، سرعت دور تند بین 24000-21000 rpm تا حداکثر 30000 rpm است.
از این سانتریفیوژها بیشتر برای تهیه فرآورده های خونی استفاده نموده که همگی یخچال دار هستند. دو نوع سانتریفیوژ با دور بالا وجود دارد:
- سانتریفیوژهای کم ظرفیت
- سانتریفیوژهای پر ظرفیت
سانتریفیوژهای کم ظرفیت مدل Discrete Sampling می توانند میکروارگانیسم ها، سلول ها، ویروس ها را جدا نمایند.
سانتریفیوژ پرظرفیت مدل Continuos Flow برای جداسازی مخمرها، باکتریها و ویروسها از محیط کشت، پروتئینها و باکتریوفاژها از نمونه های رقیق شده کاربرد دارند.
در سانتریفیوژهای با دور پایین، دور دوران بین 6000 – 2000 rpm تا حداکثر 8000 rpm بوده و در هر دو نوع سانتریفیوژهای یخچال دار و بدون یخچال موجود می باشند.
از این نوع بیشتر برای سانتریفیوژ کردن سلولهای خونی یا ذرات حجیم استفاده گردیده و برای جداسازی ذرات ریز سرعت آنها کافی نیست.
در اولترا سانتریفیوژها معادل 100000 – 75000 rpm تا حداکثر 120000 rpm است. اولترا سانتریفیوژها برای تفکیک مواد تشکیل دهنده سلولی کاربرد داشته که همگی دارای یخچال می باشند.
زیرا در دورهای بالا اصطکاک هوا سبب گرم شدن دستگاه گردیده و در نتیجه سبب تخریب پروتئین ها خواهد شد. اولتراسانتریفیوژها به طور معمول در مراکز تحقیقاتی استفاده می شوند
نکات لازم در موقع کار با سانتریفیوژها
- پس از خرید سانتریفیوژ توجه داشته باشید که آن را بایستی کاملا صاف و افقی قرار داد تا دستگاه در صورت عدم تعادل در حین کار حرکت نکند. سانتریفیوژ باید روی سطح محکم و صاف قرار گیرد.
- به مسئله بالانس یا همان توازن دقت کنید. اندازه، وزن، شکل و حجم محلول در لوله های روبروی هم یکسان و مشابه باشد. اگر تعداد لوله فرد است، از لوله ای که درون آن آب است استفاده نمایید. بالانس، عمر دستگاه را افزوده و زغال دیرتر خراب می شود.
- سانتریفیوژهای میکرو و هماتوکریت نیازی به رعایت موازنه ندارند، زیرا وزن موتور بسیار بیشتر از وزن و محتویات لوله های موئینه است و اثر وزن یک لوله موئینه بسیار ناچیز و قابل چشم پوشی است.
- بعد از استفاده از دستگاه، جا لوله ای را شسته و خشک کنید.
- تمیز کردن روزانه سانتریفیوژ و ضد عفونی آن با گلوتار آلدئید 1% توصیه می شود.
- برس ها، زغال و سایر قسمتهای دستگاه هر 3 ماه یک بار کنترل شده و در صورت لزوم عوض شوند.
- پیچ تنظیم سرعت سانتریفیوژ باید به آرامی چرخانده و زیاد شود.
- هنگام شنیدن صدای ناهنجار یا لرزش غیرعادی سریعا سانتریفیوژ را خاموش کنید.
- قسمتهای زنگ زده، خورده شده را تراشیده و با گازوئیل تمیز کرده و رنگ آمیزی کنید.
- بعد از شکستن یا ریختن نمونه در سانتریفیوژ سریعا آن را خاموش کنید. پنجره ها را باز کرده، 15 دقیقه اتاق را ترک کنید ( تا آئروسلهای بزرگ ته نشین و با هوا رقیق شوند ) سپس با ماسک و دستکش با ماده ضد عفونی مناسب آن را تمیز و ضدعفونی کنید ( گلوتار آلدئید 1% )
- به هیچ وجه با درب باز سانتریفیوژها را روشن نکنید. تا دو دقیقه پس از توقف کامل سانتریفیوژ، درب آن را باز نکنید. سانتریفیوژهای دارای درب قفل دار توصیه می شوند.
- از سرعت بیش از حد لزوم استفاده نکنید.
کاربرد سانتریفیوژها
اجزای دستگاه سانتریفیوژها
پس از خرید سانتریفیوژ آزمایشگاهی بد نیست با اجزای این دستگاه آشنا شوید. اجزای سانتریفیوژ عبارتند از :
- موتور الکتریکی
- روتور یا هد سانتریفیوژ
- تایمر
- شافت
- سر روتور
- کلید خاموش و روشن کردن دستگاه
- ترمز ( Brake ) که دور عکس میزند.
- کنترل کننده سرعت ( Potentiometer )
- Tachometer (سرعت سنج) که دور سانتریفیوژ را نشان می دهد.
روتور که لوله های حاوی نمونه را در آن قرار می دهند با سرعت تنظیم شده توسط موتور چرخیده و ممکن است از جنس استیل، برنز و یا حتی پلاستیک باشد.
انواع سانتریفیوژ آزمایشگاه
سانتریفیوژهای سایتولوژی
از این نوع سانتریفیوژ برای قرار دادن سلولهای موجود در یک مایع روی اسلاید میکروسکوپ به کار می رود. کاربر هنگام استفاده ظرف مخصوص نمونه، صفحه فیلتر و یک اسلاید را کنار هم قرار می دهد.
سپس همگی را در داخل روتور گذاشته مایع مورد نظر را در ظرف مخصوص نمونه قرار داده و دستگاه را روشن می کند. بعد از فعال شدن دستگاه، مایع با فشار در تماس با مجموعه فیلتر / اسلاید قرار می گیرد.
معمولاً سانتریفیوژها با دور 4000 – 200 rpm کار کرده و زمان سانتریفیوژ 99-1 دقیقه متغیر است.
سانتریفیوژهای میکروهماتوکریت
سانتریفیوژ میکروهماتوکریت با استفاده از نیروی گریز از مرکز هماتوکریت خون ( نسبت حجم یاخته های سرخ به کل حجم خون ) را مشخص می کند.
این نوع سانتریفیوژها دارای روتوری می باشند که لوله های موئین حاوی نمونه به صورت افقی روی آن قرار می گیرند. بعد از انجام سانتریفیوژ با استفاده از یک صفحه درجه بندی شده، مقدار هماتوکریت بدست می آید.
از این نوع سانتریفیوژها برای نمونه های با حجم کم غالباً کمتر از 1.5 ml ( مانند نمونه های گرفته شده از اطفال ) استفاده می شود. میکروسانتریفیوژها در مدلهای با دور پایین و دور بالا ساخته می شوند.
در دور پایین حداکثر سرعت 13000 rpm بوده و برای خون و سایر محصولات خونی کاربرد دارد. در مدلهای با دور بالا حداکثر سرعت به 28000 rpm نیز رسیده و برای جمع آوری سلولها و میکرو ارگانیسم ها و بررسی ارگانل های سلولی کاربرد دارند.
غالباً لوله هایی که در میکرو سانتریفیوژ استفاده می شوند ازجنس پلاستیک و یکبار مصرف بوده، دارای یک سطح مقطع مخروطی و دارای سرپوش می باشند.
سانتریفیوژهای شستشو دهنده سلول
از این نوع سانتریفیوژ برای شستشو، دکانته کردن، مخلوط کردن و شستشوی مجدد یاخته های قرمز خون قبل از آزمایشات متعددی چون Antiglobulin استفاده می شود.