نحوه انجام prp
در این مقاله سعی داریم تا درباره نحوه انجام prp اطلاعات جامع و کاملی را به شما عزیزان ارائه دهیم. در اینجا میخواهیم درباره نحوه انجام prp صحبت کنیم، پس با ما در ادامه مقاله همراه باشید.
prp یا همان پلاسمای غنی شده از پلاکت ها، یک روش درمانی نوظهور است که از خون فرد بیمار برای بهبود بیماریها و مشکلات جسمی وی استفاده میشود. نحوه کارکرد PRP و آماده سازی آن بسیار ساده است.
برای درمان به روش پی آر پی ، ابتدا مقدار اندکی خون بین ۱۰ تا ۳۰ سی سی از بیمار گرفته خواهد شد. خون گرفته شده در کیت های مخصوص قرار می گیرید تا خون در دمای اتاق آسیبی نبیند.
سپس کیت ها را برای انجام عمل سانتریفیوژ که به منظور جدا شدن اجزای خون ( جدا سازی گلبول های سفید و قرمز از پلاسمای خون ) انجام می شود در دستگاه سانتریفیوژ قرار می گیرند. در مقاله ” سانتریفیوژها ” درباره عملکرد این دستگاه و عملیات مربوطه به تقصیل صحبت کردیم.
سپس پلاسما و پلاکتها از بقیه اجزای خون جدا میشوند. در نهایت، پلاسمای غنی شده با پلاکتها به عنوان محلول PRP آماده شده تا برای درمان استفاده شود.
پلاکت های جدا شده حاوی عامل های رشد و ترمیم بافت ها هستند که ترمیم سلولی را در پوست تحریک می کند و غلظت پلاکت های موجود در نحوه انجام prp به نسبت پلاکت های موجود در خون طبیعی چند برابر است.
به این ترتیب در اثر عمل سانتریفیوژ کیت های خون ، پی آر پی خارج می شود . به این صورت که پلاسما از دیگر اجزای خون مانند گلبول های قرمز بر اساس وزنشان جدا می شوند.
لازم به ذکر است که پلاکت ها قسمتی از خون هستند و چون هسته ندارند نمی توان آن ها را سلول نامید. پلاکت ها از گلبول های سفید و قرمز کوچکتر هستند و هنگامی که در جراحت خونریزی به وجود می آید پلاکت ها سریعا فعال شده و با تشکیل لخته خون از خونریزی بیشتر جلوگیری می کنند.
پلاکت ها علاوه بر اینکه لخته های خون ایجاد می کنند می توانند یک منبع بیو شیمیایی برای بازیابی عوامل نوسازی بافت ها در آسیب دیدگی ها باشند.
استفاده از PRP در درمانهای مختلف نشان دهنده اثربخشی و توانایی این روش در بهبود و ترمیم بافتهای آسیب دیده است. (نحوه انجام prp)
به علاوه PRP به عنوان یک روش غیرجراحی و با کمترین عوارض جانبی، جایگزین مناسبی برای بسیاری از روشهای درمانی سنتی محسوب میشود. (نحوه انجام prp)
انواع سانتریفیوژ
سانتریفیوژ prp آیکا مدل GL آلمان یک وسیله آزمایشگاهی و صنعتی است که جداسازی مایعات، گاز و اجرای جامد محلول ها را بر اساس چگالی آنها، انجام می دهد.
جداسازی با چرخش یک روتور حاوی لولههای نمونه با سرعت بالا حاصل میشود. نیروی گریز از مرکز مواد سنگینتر را به سمت خارج از مرکز روتور هدایت میکند.
سانتریفیوژ prp آیکا مدل GL آلمان در اکثر آزمایشگاههای دانشگاهی،کلینیکی و تحقیقاتی یافت میشود.
مشخصات فنی سانتریفیوژ prp آیکا مدل GL آلمان
- دارای روتور فلزی ۱۲ خانه با ظرفیت ۱٫۵/۲ میلی لیتر
- دارای رابط USB
- پیچ گوشتی برای باز کردن درب در مواقع اضطراری
- چگالی مجاز ۱٫۲ kg/dm3
- محدوده سرعت ۸۰۰ – ۱۵۷۰۰ دور در دقیقه
انواع سانتریفیوژ های آزمایشگاهی با گارانتی معتبر و مناسب ترین قیمت را از ماهان تجهیز آزما بخواهید.
مشخصات دستگاه سانتریفیوژ prp یونیورسال
دستگاه سانتریفیوژ prp، وسیله ای است که در آزمایشگاه های عمومی برای جداسازی اجزای ترکیب (مخلوط) در مایعات و غیره استفاده می شود.
مکانیسم این دستگاه چرخش حول یک محور ثابت و جداسازی اجزا با استفاده از نیروی گریز از مرکز است.
از سانتریفیوژ prp یونیورسال در ازمایشگاه ها برای جداسازی انواع سوسپانسیون ها با حداکثر دور 4000 و در مطب های زیبایی و پزشکی و دندان پزشکی برای جداسازی انواع خون و چربی و … استفاده می شود به همین دلیل اصطلاحا به سانتریفیوژ prp معروف شده است.
مشخصات فنی سانتریفیوژ prp یونیورسال
- 4000 دور
- 15 سی سی
- تمام دیجیتال
- دارای هد متغیر
- ساخت ایران و دارای یکسال گارانتی
- مناسب ترین قیمت با کیفیت بالا و طراحی زیبا
- قابل استفاده در مطب ها، بیمارستان ها و آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی
سانتریفیوژ پی آر پی 12 شاخه 4500 دور DM0412 ساخت دراگون لب چین
این دستگاه آنالوگ بوده و مجهز به نمایشگر دیجیتال است و بعنوان سانتریفیوژ کلینیکال برای جداسازی خون، پلاسما و سایر کاربردهای ازمایشگاهی با سرعت پایین تر از 4500 مناسب است.
- عملکرد آسان با منوی تصویری و صفحه نمایش آسان و واضح برای خواندن
- سرعت سانتریفیوژ پی آر پی 12 شاخه 4500 دور مدل DM0412 را می توان بصورت RPM/RCF تنظیم کرد
- موتور DC و Brushless بدون نیاز به تعمیر و نگهداری
- عملکرد چرخش سریع با فشار دادن و نگه داشتن کلید پالس
- درب سانتریفیوژ پی آر پی 12 شاخه 4500 دور مدل DM0412 با قابلیت قفل برقی و عملکرد باز شدن خودکار
- باز کردن خودکار قفل درب پس از اجرا
- قابلیت تنظیم زمان ترمز در دو مرحله فقط برای روتور A6-50P
- روتور پلاستیکی بسیار مستحکم، تعادل را برای کار کردن کم نوسان و مداوم تضمین میکند.
- بدنه دارای حفاظ دوگانه مؤثر به ویژه برای ایمن بودن دستگاه روشن و در حال کار
- ترمز ملایم در سرعت های پایین با قابلیت جداسازی بهینه
- سانتریفیوژ پی آر پی 12 شاخه 4500 دور مدل DM0412 دارای علامت CE، cTÜVus و گذراندن و قبولی در تست ضد انفجار
کاربردهای prp
حال که با نحوه انجام prp آشنا شدیم، بهتر است با کاربردهای prp نیز آشنا شویم. این کاربردها عبارتند از:
- جوانسازی پوست و رفع چروک های صورت و گردن: با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت، پوست جوانتر و بدون چین و چروک صورت و گردن میشود. این روش بدون عوارض جانبی و با نتایج قابل ملاحظه است.
- درمان تیرگی، گودی، پف و چروک اطراف چشم: PRP برای درمان تیرگی و چین و چروک های زیر چشم بسیار مؤثر است. با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت، منطقه زیر چشم، ترمیم و بافت سازی میشود که نتیجه آن کاهش تیرگی و پف و پر شدن گودیها است.
- درمان جوانسازی و چروک های پشت دست: PRP یکی از بهترین روشها برای صاف کردن و پر کردن چروکهای پشت دست است. با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت، بافت پوست دست ترمیم شده و نشانههای پیری کاهش مییابد.
- درمان اسکارهای جراحی، سوختگی، آکنه و اسکارهای ناشی از آن: PRP برای درمان اسکار جراحی، سوختگی و آکنه بسیار موثر است. با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت، فرآیند ترمیم و بازسازی بافت پوست شروع میشود و اثرات مثبتی بر روی سوختگی، آکنه و اسکار پوست دیده میشود.
- درمان ریزش مو با تزریق پی آر پی: PRP برای درمان ریزش مو و آلوپسی موثر است. با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت به پوست سر، فرآیند رویش مو تغییر میکند و باعث بهبود و رشد موها میشود.
- درمان زانو درد : پی آر پی زانو و یا (Platelet Rich Plasma) یک روش درمانی جدید برای بهبود آسیبهای زانو است.
مراحل انجام prp
نحوه انجام PRP شامل موارد زیر است:
- جمع آوری خون: در ابتدا، خون از بدن بیمار گرفته میشود. این خون سپس به مرحله بعدی انتقال داده میشود.
- جداسازی پلاکتها: در مرحله بعد، پلاکتها از سایر سلولهای خون جدا میشوند. این فرآیند با استفاده از یک دستگاه به نام سانتریفیوژ صورت میگیرد که پلاکت ها را از لایههای دیگر خون جدا میکند.
- تهیه پی آر پی: لایه حاوی پلاکت یا همان PRP به لوله دیگری منتقل شده و برای چرخش دوم ارسال میشود. این مرحله به منظور تهیه پی آر پی با غلظتهای مختلف انجام میشود.
- استفاده در درمان: PRP حاصل شده آماده استفاده برای درمان است.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم تا درباره نحوه انجام prp اطلاعات جامع و کاملی را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم. همچنین با کاربردها و مراحل انجام prp نیز آشنا شدیم.
چنانچه برای تهیه prp نیاز به سانتریفیوژ prp دارید، می توانید انواع سانتریفیوژ prp با گارانتی معتبر و قیمت منصفانه را از مجموعه ماهان تجهیز آزما تهیه نمایید.